Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cemix-LB-Knauf Aquastop flex Kenhető vízszigetelés kül- és beltéri 20 kg

27.200 Ft
Menny.:zsák

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Gyártó: Cemix termékek
Cikkszám: UH-435649
Szállítási díj: 3.800 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Tulajdonságok:

  • kézzel felhordható
  • legalább 2 rétegben alkalmazandó
  • felújításhoz és új építéshez is
  • vízzáró
  • kézi feldolgozhatóságú
  • szálerősített

Kiemelt alkalmazások:

  • élmény- és úszómedencék, víztározók kialakításához
  • teraszok, erkélyek burkolat alatti vízszigetelésére
  • kül- és beltérben
  • padló- és falfűtéshez

Leírás

Az LB-Knauf Aquastop flex kenhető vízszigetelés cementbázisú, egykomponensű, szálerősített, rugalmas kenhető szigetelés, kül- és beltérben egyaránt alkalmazható.

A keverés módja: 5 perc keverés, 5 perc pihentetés, majd 2 perc ismételt átkeverés. Kézzel felhordható, legalább 2 rétegben alkalmazandó, felújításhoz és új építéshez is, vízzáró. Alkalmazható pincék külső, illetve belső falainak, fürdőszobák, zuhanyzók, egyéb nagyobb vízterheléssel rendelkező helyiségek víz elleni szigetelésére. Víztározók, élmény- és úszómedencék, teraszok és erkélyek burkolata alatti vízszigetelésére, padló- és falfűtéshez is felhasználhatjuk. Az Aquastop Flex rugalmas kenhető vízszigetelés felhordható betonra, cement- és alapozott anhidritesztrichre, CSIII és CSIV szilárdsági osztályba tartozó cement vagy mész-cement kötésű simított alapvakolatra, legalább M5 szilárdsági osztályba tartozó habarccsal teljesen kifugázott falazatra. Az alapfelület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, mélyedéseket alapvakolattal ki kell kenni. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. Az erősen nedvszívó alapfelületeket elő kell nedvesíteni úgy, hogy a szigetelés felhordásakor a felületen ne legyen vízfilm. A homogénre kevert anyagot korongecsettel vagy teddy-hengerrel hordjuk fel az alapfelületre, legalább kettő, lehetőleg három rétegben. A második réteget első rétegre merőleges irányban kell felhordani, az első réteg felhordása után kb. 4 órával. A burkolást legkorábban a második réteg felkenését követő napon lehet megkezdeni. Az élek és sarkok mentén használjunk hajlaterősítő szalagot.

Paraméterek

Használhatósága kül- és beltérben
Komponens szerint egy komponensű
Termék súlya 20 kg
Típusai kenhető szigetelés
Kiárusítás Igen

Műszaki adatlap

rétegvastagság: 1 mm

bekeverés: (keverővíz) 1 kg szárazhabarcshoz kb. 0,2 liter víz szükséges. (20 kg (1 zsák) szárazhabarcshoz kb. 4 liter víz szükséges)

keverési idő: 5+5+2 perc (keverés, pihentetés, újrakeverés) Közvetlen a felhasználás előtt az anyagot a hozzáadott vízzel kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. 5 percig állni hagyjuk és még egyszer átkeverjük.

bedolgozási idő: 20 perc

műveleti idő: folyamatos

bedolgozási hőmérséklet: Anyag, levegő és alapfelület hőmérséklet +5˚C és +25˚C között, huzatmentes, árnyékos helyen. A friss felületeket óvjuk a direkt napsütéstől, az erős széltől és az esőtől.

járható: járható: kb. 1 nap múlva burkolható: kb. 1 nap múlva

csomagolás: 20 kg-os zsákban, 4 kg-os tasakban

tárolás: 6 hónapig, száraz, fedett helyen, bontatlan, eredeti csomagolásban.

kötőanyag: cement, műanyag diszperzió